dijous, 21 de maig del 2015

Che Guevara

Amb el text de Lenin "L’Imperialisme, etapa superior del capitalisme", el colonialisme com a concepte entra en desús; tradicionalment el colonialisme s'ha definit com a un poder polític de dominació territorial que entra en un país i s’hi instaura. Tanmateix, amb la teoria de Lenin, el colonialisme passa a ser una etapa prèvia al capitalisme basada en la dominació, no ja territorial, sinó de dominació dels capitals.


El Che és un jove que sent un gran compromís emocional amb la situació que en aquell moment viuen els països llatinoamericans. La situació d’antany és una lluita ideològica i pràctica contra l’imperialisme ianqui.

- La corrupció dels nostres dirigents venuts a la cobdícia van devastar el nostre país. Les nostres filles es prostituïen per mantenir-nos, i es venien als mateixos homes sense ànima que havien provocat la miserable situació de la nostra pàtria. I ara, on són les nostres estimades filles que aromatitzaven els carrers ? On són els nostres estimats tresors que només desitjaven, cercaven i somiaven el seu destí?



"Val més morir dempeus que viure sempre agenollat"







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada