dimecres, 22 d’abril del 2015

Marx



marxisme
MARX




< Per tant, abans de qualsevol constitució política i qualsevol govern hi ha en nosaltres una lluita natural transformadora que serà impulsora d’organitzacions polítiques i socials justes. L'objectiu és l'emancipació de l'ésser humà envers l'opressió de l'Estat, un objectiu compartit per anarquistes i marxistes. >
Plegats cercaren una línia d'acció comuna; fou la I Internacional. Avui ja no cal la lluita armada, no la volem, però cal una pacífica i enèrgica transformació.





L’alienació

D’aquesta manera, l’individu que, per necessitat o per falta de voluntat, no es pot alliberar de la condició de mer instrument al servei de la fàbrica, amb frustració se n’adona de la dificultat, cada dia més feixuga, de no poder donar una nova direcció al seu treball. Es fa cada vegada més dependent d’una feina que la pot fer qualsevol, i a qualsevol preu en temps de crisi laboral o cobdícia capitalista. És converteix així en un engranatge més en el procés de fabricació, una peça de la gran màquina-fàbrica, i en el defensor més aferrat i el protector més entregat d’un lloc de treball que l’esclavitza i anul·la. Vet aquí la ironia. 




El pensament de Marx

Discurs històric de José Mujica a l'ONU contra l'ordre mundial 2014




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada